Blezt.no: Tungrock fra en forbannet tid

View article: http://blezt.no/hexad-tungrock-fra-en-forbannet-tid/


Det norske tungrockbandet Hex A.D. er aktuelle med sin tredje plate «Netherworld Triumphant», som slippes 9. november. Et album som fans av ulike former for hardrock kan like, skal vi tro bandet selv.


Vi tok en prat med frontmann Henrik Haugsnes Kaupang, aka Rick Hagan, for å høre hva han hadde å fortelle om det nye albumet som slippes denne uka, og fikk en og annen gammel røverhistorie med på kjøpet. Mytologi, kreative prosesser, endringer i besetningen og historien bak et forbannet bandnavn sto også på agendaen, men aller først åpnet Henrik med å beskrive hvordan han ville sammenligne den nye skiva med bandets tidligere utgivelser.


– «Netherworld Triumphant» skiller seg fra de tidligere platene på veldig mange måter. Dette er for eksempel første gang vi har gjort innspillingen i Norge. Det er også første gang hvor Chris Tsangarides ikke har vært produsent. Og låtene er denne gang skrevet med den hensikt å fylle en hel LP, den forrige plata synes vi nemlig ble litt kort. Der burde det egentlig vært én låt til, men vi oppdaget det ikke før vi var ferdige i studio. I tillegg synes jeg denne plata er litt mer innholdsrik, den får frem flere sider av musikken vi spiller. Og komposisjonsmessig viser den et mer interessant band, tror jeg. Jeg er veldig stolt av de to forrige platene, men jeg opplever en viss utvikling. Jeg vet ikke helt hvor utviklingen går, men jeg føler at det blir mer interessante og spennende arrangementer.


View full article: http://blezt.no/hexad-tungrock-fra-en-forbannet-tid/